• info@binnenvaartwinkel.nl
  • 0180-641155
  • Gratis verzending vanaf € 60,50 incl. btw (€50,00 excl. btw)
  • Bestelling aan boord bezorgd
  • Eigen vervoer in ARA gebied
Artikelnummer 80037
Merk Bardahl
Levertijd Voorraad Artikel
Maat 1 Ltr
Extra informatie:
Aantal
46,65
€ 46,65
€ 38,55 excl. BTW
  • Product informatie

Productspecificaties:

Gebruik van Bardahl BDC zorgt voor:

 Verwijderen van vocht

1. Gebruik van BDC betekent ook dat vocht uit de brandstof wordt verwijderd. Het effect van te veel vocht in de brandstof kan roest en bacterie vorming veroorzaken en ook de brandstofpomp kan uiteindelijk beschadigen. Deze 2 processen werken vernietigend voor een diesel inspuitsysteem. Door dispergerende werking vormt zich het proces van “drogen” van de brandstof.

 Schonere verbranding
2. Schonere verbranding doordat koolaanslag wordt voorkomen. Bardahl BDC bevat toevoegingen die de verstuivers en het brandstofsysteem continu reinigen en koolafzetting tegengaan. Dit resulteert in minder schadelijke uitlaatgassen en een lager brandstofverbruik.

 Hoger vermogen

3. Hoger vermogen doordat Bardahl BDC ervoor zorgt dat de diesel, die telkens ingespoten wordt, maximaal en op het juiste moment vernevelt in de cilinders. Op die manier blijft de motor beter draaien en stijgt dus het rendement. Nadieselen wordt hierbij voorkomen.

Naarmate diesel brandstof veroudert zal het cetaan getal in niveau verminderen. Dit geeft de kans op pingelverschijnselen. Detonatie (zoals dit wordt genoemd) is schadelijk voor iedere dieselmotor en kan lijden tot motorschade.

Een betere, meer volledige verbranding van de ingespoten brandstof, leidt automatisch tot meer vermogen.

 Schone verstuivers

4. De verstuivers blijven schoon. De meeste verstuivers hebben drie tot vijf inspuitopeningen. Indien één of meer van deze kleine openingen verstopt raken door neerslagen (afkomstig van dieselbrandstof) leidt dit tot verlies van vermogen. De reinigende werking van BDC voorkomt dit probleem.

 Verbeterde smering

5. Het zwavelgehalte in de dieselbrandstof moet steeds verder omlaag, maar dit maakt de brandstof (EN 590) "schraler". Het gevolg hiervan is dat de smerende werking van de brandstof afneemt. Bardahl BDC verhoogt de smering van de diesel. Dit draagt bij aan minder wrijving en bespaart dan ook energie.

 Stolpunt verlagen (diesel antivries)

6. Bardahl BDC is ook een stolpunt verlager. Bij zomerdiesel (en gebruik van 0,5-1 liter BDC op 1000 liter diesel) biedt BDC een bescherming tot -20C.

Bij winterdiesel (en gebruik van 2 liter BDC op 1000 liter diesel) biedt BDC een bescherming tot -30C.

Gebruik biociden veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.