• klantenservice@binnenvaartwinkel.nl
  • 0180-641155 (ma-vrij 08:00 tot 17:00)
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Bestelling aan boord bezorgd
  • Eigen vervoer in ARA gebied
Artikelnummer 01215
Merk Shell
Levertijd 1 werkdag
Maat Patroon 400 gram
Extra informatie:
Aantal
6,11
€ 6,11
€ 5,05 excl. BTW
  • Product informatie

Shell Gadus S3 V100 2 vetpatroon

Voorheen : Shell Albida Grease RL

“REGULAR LOAD” VET VOOR INDUSTRIËLE TOEPASSING IN SNELDRAAIENDE WENTELLAGERS BIJ HOGE TEMPERATUUR
• goede lagerlevensduur bij hoge toerentallen/omtreksnelheden
• lager vetverbruik door minder vaak nasmeren
• geschikt voor hogere temperaturen tot 150 °C
• goed bestand tegen vocht en goede bescherming tegen corrosie
• uitstekende bescherming tegen zogenaamde “fretting corrosion”

TOEPASSING
Shell Gadus S3 V100 is een smeervet voor de smering van op normale of hogere snelheid draaiende wentellagers onder normale belasting, hogere temperatuur en in een vochtige omgeving. Voorbeelden van toepassing zijn: lagers van elektromotoren, ventilatoren en lagers in afzuigsystemen voor hete gassen.

EIGENSCHAPPEN
Het zeer stabiele gedrag van Shell Gadus S3 V100 ten aanzien van de weerstand tegen oxidatie, de thermische stabiliteit en de mechanische stabiliteit waarborgt een uitstekende levensduur van de er mee gesmeerde onderdelen. Bovendien zorgt de goede mechanische stabiliteit er voor dat er weinig vetverlies uit het lager optreedt, zelfs bij aanwezigheid van water.
De nasmeerintervallen kunnen worden verlengd in vergelijking met die bij conventionele vetten. Een optimale smering blijft gewaarborgd, ook bij hogere bedrijfstemperaturen. Het lithiumcomplex indikkertype van Shell Gadus S3 V100 maakt het vet geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen, zonder dat dit de standtijd van het vet vermindert. Shell Gadus S3 V100 kan worden toegepast tussen –20 en +150 °C en onder bepaalde omstandigheden zelfs bij hogere temperatuur. De goede waterbestendigheid betekent dat er bij contact met vocht slechts een gering verlies aan stijfheid optreedt en dat er een uitstekende bescherming tegen corrosie aanwezig is. Dit maakt het vet bijzonder geschikt voor toepassing onder vochtige omstandigheden. Shell Gadus S3 V100 beschermt lagers effectief tegen zogenaamde “fretting corrosion”. Deze vorm van corrosieve aantasting komt vaak voor bij lagers van stilgezette machines die worden blootgesteld aan trillingen afkomstig van apparatuur in hun omgeving. De afstemming op de combinatie “hoge temperatuur/normale belasting” maakt Shell Gadus S3 V100 vooral geschikt voor toepassingen waar de factor “toerental/omtreksnelheid” een gemiddelde tot hoge waarde heeft.

SAMENSTELLING
Shell Gadus S3 V100 is samengesteld uit een basisolie van relatief lage viscositeit en een lithiumcomplex zeepskelet. Hieraan is een zorgvuldig gekozen additievenpakket toegevoegd dat een antioxidant, een anti-corrosie- en een anti-slijtage toevoeging omvat. De combinatie van indikker, basisolie en additieven zorgt voor een optimale prestatie onder de aangegeven omstandigheden.